ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ (SARS-CoV-2 - COVID-19)


  Είναι δυνατή, η αξιόπιστη εκτέλεση στο ιατρείο του μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό (Sars CoV-2 PCR). Πρόκειται για την εξέταση που εκτελείται σε όλα τα μεγάλα εργαστήρια του κόσμου καθώς και από τον ΕΟΔΥΥ. Παράλληλα, θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες διευκρινήσεις όσον αφορά την εξέταση, μιας και δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα πάνω σε αυτό.

  1. Τα rapid τεστ λόγω χαμηλότερης ευαισθησίας είναι χρήσιμα κυρίως σε συμπτωματικούς ασθενείς και ασυμπτωματικούς με υψηλό ιικό φορτίο. Η απάντηση δίδεται εντός 15 λεπτών.

  2. Σε δεύτερο χρόνο μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις αντισωμάτων SARS-CoV-2 IgG κ IgM, για να δούμε αν έχει αναπτυχθεί ανοσία.Το ίδιο ισχύει και για τους εμβολιασμένους. Στο ιατρείο μας η εξέταση αυτή είναι ποσοτική και όχι ποιοτική, οπότε είναι και πολύ πιο αξιόπιστη.

  3. Θα πρέπει να γίνονται τα σωστά τεστ, σε εγκεκριμένα εργαστήρια, με σωστή μέθοδο . Ως μέλος του δικτύου Medisyn (Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εργαστηριακών ιατρών) που βρίσκεται μέσα στο 9% των καλύτερων εργαστηρίων του κόσμου , τα μοριακά τεστ του κορωνοϊού εκτελούνται εκεί. Η απάντηση δίνεται αυθημερόν εφόσον προσέλθετε στο ιατρείο έως τις 10:30, στα ελληνικά και αγγλικά (αν θέλετε να ταξιδέψετε).

  Σημείωση: Θα βρείτε εργαστήρια που εκτελούν τον μοριακό έλεγχο σε πολύ χαμηλές τιμές. Ως επί τω πλείστον, τα εργαστήρια αυτά εκτελούν την εξέταση με τη μέθοδο του pooling, δηλαδή την ανάμειξη 5-10 δειγμάτων ασθενών. Σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η ευαισθησία της εξέτασης δραματικά!

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2299046256.